2020-06-20 09:38:29

Uspješne literatice

Alisa Pevec, članica literarno-scenske grupe LITra, osvojila je prvu nagradu na literarnom natječaju Po(e)zitiva 2020., na kojem je i Jessica-Leonora Soldo pohvaljena za svoju pjesmu. Rezultate pogledajte ovdje.

Na literarnom natječaju za srednjoškolce koji se ove godine provodio uz moto ruskoga pjesnika Vladimira Vladimiroviča Majakovskog ...ulica se bez jezika grči – / nema na čemu da razgovara i viče. / naše su dvije literatice postigle zapažen uspjeh svojim literarnim radovima. Alisa Pevec osvojila je prvu nagradu za pjesmu Autocenzura, a Jessica-Leonora Soldo među pohvaljenim je učenicima.

Zagrebačka Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju organizatori su natječaja i ovim su riječima pozvali učenike na sudjelovanje: „Vas, dragi učenici, pozivamo da u poeziji pronađete glas za utihnule ulice snagom oblaka u hlačama – mladenačkog, buntovnog, erotičnog, vizionarskog i proročanskog poput glasa Zaratustre. Ulice će uskoro ponovno oživjeti pa neka ožive i u poeziji koju ćemo, kad za to dođe vrijeme, poput Majakovskog, izvući iz komornih prostora u one vanjske.“

Uz Alisu i Jessicu, pozivu na sudjelovanje odazvala se i Rea Galić pa se tako tradicija sudjelovanja i uspjeha na ovom natječaju nastavila, bez obzira na uvjete izazvane pandemijom. Čestitke literaticama!

Tatjana Ruža


Prva gimnazija Varaždin