2018-10-29 08:56:19

Rebeka Petković osvojila 1. Nagradu Gjalski

1. Nagradu Gjalski na ovogodišnjem natječaju Nagrada Gjalski dobila je naša maturantica Rebeka Petković, učenica 4. g razreda.  Njezina priča Strop pod mojim nogama najuspješniji je literarni rad od ukupno dvadeset tri pristigla rada iz deset srednjih škola Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije. 25. listopada 2018. u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku održana je i svečana dodjela nagrada kojoj su prisustvovale Rebeka i njezina mentorica prof. Tatjana Ruža uz još četiri učenice i njihove mentorice iz Varaždinskih srednjih škola. Evo kako je vrednovana Rebekina priča u osvrtu na svečanost:

Prvonagrađeni rad progovara o kompleksnoj temi borbe glavne junakinje s depresijom na vrlo zreli i drugačiji način koristeći tri perspektive i pripovjedna vremena, a u segmentima oponaša formu dnevnika i pisma. Priča postaje svojevrsna slagalica ljudske sudbine, a nedorečen završetak nudi čitateljima vlastita popunjavanja praznina. Začudna i pomalo bizarna atmosfera u priči izvrsno se stapa sa samom temom i autoričinim prepletanjem različitih sadržajnih elemenata.

Više na poveznici: http://danigjalskog.com/2018/10/pomicanje-granica-maste-u-radovima-srednjoskolaca/. Čestitamo Rebeki i mentorici!


Prva gimnazija Varaždin